Nov 21, 2012

QR Code για την επιχείρηση

Τι είναι το QR Code και πως αυτό θα βοηθήσει την επιχείρησή σου;

Ίσως αρκετοί από εσάς δεν έχετε ακούσει ή δει κάποιο QR Code. Όλοι σας όμως θα έχετε δει τα barcode που έχουν όλα τα προϊόντα πάνω τους στα σούπερ μάρκετ. Η τεχνολογία των barcode ήταν πάνω σε μία διάσταση και χωρούσε μόλις 20 αριθμητικούς χαρακτήρες για την κωδικοποίηση του προϊόντος. Το QR Code ξεκίνησε πριν μια δεκαετία στην Ιαπωνία και βασίζεται πάνω σε δύο διαστάσεις όπου μπορεί να αποθηκεύσει χιλιάδες αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Μία ακόμη διαφορά είναι πως ο καθένας μπορεί να διαβάσει αυτές τις ετικέτες, αρκεί να έχει κάποιο κινητό με Android ή iOS.

Πως φτιάχνω ένα QR Code;

Δεν απαιτεί καθόλου γνώσεις και είναι έτοιμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πηγαίνετε σε αυτήν την σελίδα και επιλέγετε τι θέλετε να κωδικοποιήσετε. Για παράδειγμα διαλέγετε το URL και βάζετε το link από το website της επιχείρησης. Πατάτε το Generate και σας εμφανίζει δίπλα την εικόνα με το QR Code όπου μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε όπου εσείς θέλετε.

Μπορείτε να διαβάσετε εύκολα ένα QR Code έχοντας μία από τις παρακάτω εφαρμογές:

Για Android και για iPhone

Ένα ακόμη πολύ ωραίο site για δημιουργία QR Code είναι αυτό, όπου σας επιτρέπει να χρωματίσετε την ετικέτα αλλά και σας προσφέρει στατιστικά και αναλύσεις ανάλογα με τα πόσα άτομα έχουν δει την συγκεκριμένη ετικέτα.

Που και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Παντού. Βάλτε φαντασία και σκεφτείτε τους πιο απίθανους τρόπους χρήσης των QR Code. Μπορείτε να δείτε κάποιους από τους πιο συχνούς τρόπους:

  • Στο πίσω μέρος της επαγγελματικής σας κάρτας όπου θα παραπέμπει στο site σας.
  • Πάνω στα πακέτα και τις καρτέλες των προϊόντων σας.
  • Στα μενού της καφετέριας και του εστιατορίου.
  • Σε αφίσες και σταντάκια μέσα στο μαγαζί σας.
  • Σε φυλλάδια όπου μπορεί να παραπέμπει στο site ή στο Fan Page της επιχείρησης
Παραδείγματα με φωτογραφίες:


Τι θα κερδίσετε;

Οι δυνατότητες των QR Code είναι χωρίς όρια. Μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιον τρόπο θέλετε. Θα σας φέρουν πιο κοντά στους πελάτες σας και θα σας διευκολύνουν σε αρκετές περιπτώσεις. Στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο διαδεδομένο με το εξωτερικό, οπότε θα κάνετε την διαφορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Μην διστάσετε και δοκιμάστε το.



0 comments :

Post a Comment