Apr 4, 2014

Instagram και επιχειρήσεις, συμβουλές για να ξεκινήσετε

Αν ασχολείστε έστω και λίγο με τα social media τo πιθανότερο είναι ότι θα έχετε ακούσει για το Instagram. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με το οποίο μπορείτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο. Σας επιτρέπει μάλιστα να δημιουργείτε φωτογραφίες που μοιάζουν επαγγελματικές με το πάτημα μόνο ενός πλήκτρου, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα σωρό διαφορετικά ψηφιακά φίλτρα.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του Instagram είναι η εύκολη χρήση του. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε εικόνες που είναι οπτικά ελκυστικές, αλλά και στο πόσο εύκολο είναι να δημοσιεύσετε τις νέες σας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Instagram για την επιχείρησή σας, πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν κάποια βασικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το ταξίδι σας και θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.
Παρακάτω λοιπόν βρίσκονται 7 tips που πρέπει να θυμάστε:

1. Αρχικά εξοικειωθείτε με το Instagram

Περιεργαστείτε την πλατφόρμα, τραβήξτε μερικές φωτογραφίες και δημοσιεύστε τες στα προσωπικά σας κοινωνικά δίκτυα. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε μαζί του και θα σας επιτρέψει να δείτε πώς αντιδρούν οι άλλοι σε συγκεκριμένες κατηγορίες περιεχομένου.
Όταν καταλάβετε πώς λειτουργεί, αρχίστε να δημιουργείτε φωτογραφίες για την επιχείρησή σας και δημοσιεύστε τες στα κοινωνικά δίκτυα της επιχείρησής σας.
2. Συνδέστε το Instagram με τη fanpage σας στο Facebook
Είτε έχετε συνδέσει ήδη τον λογαριασμό του Instagram σας στην προσωπική σας σελίδα ή στη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook είτε όχι, μην ανησυχείτε! Είναι εύκολο να συνδέσετε το Instagram με τη σελίδα σας στο Facebook.
Αυτή η σύνδεση δε θα σας διευκολύνει μόνο στο να δημοσιεύετε τις φωτογραφίες του Instagram στο Facebook, αλλά θα διευκολύνει και τους φίλους σας στο Facebook να συνδεθούν μαζί σας στο Instagram.

3. Χρησιμοποιείστε βίντεο στο Instagram

Από τον Ιούνιο του 2013 μπορείτε να δημιουργείτε βίντεο 15 δευτερολέπτων χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Ιnstagram; Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να δημοσιεύετε τα καινούρια σας βίντεο και στα άλλα κοινωνικά δίκτυά σας.
social media marketing tips for instagram
Τώρα βέβαια ίσως να σκέφτεστε ότι σπάνια έχετε χρόνο να τραβήξετε μια φωτογραφία, πόσο μάλλον να δημιουργήσετε ένα βίντεο. Για κάποια πράγματα όμως αξίζει να αφιερώσετε χρόνο, ειδικότερα εάν λάβουμε υπόψη ότι τα posts που περιέχουν βίντεο μπορεί να προκαλέσουν 100% περισσότερο engagement στο Facebook απ’ ότι ένα post που περιλαμβάνει μόνο κείμενο.
Ένας ακόμη λόγος για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε βίντεο στο Instagram είναι ότι μπορείτε να ενσωματώσετε τα βίντεό σας στο blog σας ή στην ιστοσελίδα σας! Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει για ένα εργαλείο που σας βοηθάει να δημιουργείτε βίντεο εύκολα και να τα δημοσιεύετε στους πελάτες σας;
4. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα hashtags
Τα hashtags χρησιμοποιούνται ευρέως στο Instagram για να ανακαλύπτετε νέες φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι οι παλιοί και οι υποψήφιοι πελάτες σας ίσως αναζητούν hashtags στο Instagram, οπότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τους βοηθήσετε να σας βρουν.
Όταν χρησιμοποιείτε hashtags, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτά που είναι σχετικά με τη φωτογραφία και που βοηθούν το κοινό στο οποίο στοχεύετε να βρει τις φωτογραφίες σας.
Παράλληλα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά hashtags, όταν δημοσιεύετε τις εικόνες σας και στο Facebook. Τα hashtags λειτουργούν πλέον κανονικά και στο Facebook, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κοινό σας θα δεχθεί να δει πέντε hashtags σε καθένα από τα posts σας στο Facebook.
Κάθε κοινωνικό δίκτυο είναι διαφορετικό και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα hashtags ποικίλλει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Συνεπώς, σιγουρευτείτε ότι τα χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο.
5. Τρέξτε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας
Ένας από τους στόχους σας Instagram είναι να αυξήσετε το κοινό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να το αυξάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας χρησιμοποιώντας ένα hashtag της επιλογής σας και επιτρέψετε συμμετοχές μέσω του Facebook, του Instagram ή ακόμα και του Twitter.
Ενθαρρύνετε τους fans σας στο Facebook να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό φωτογραφίας χρησιμοποιώντας Instagram. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φέρετε τους fans του Facebook σας στον νέο σας λογαριασμό.

6. Χρησιμοποιείστε το όπως και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα

Όπως σε όλα τ’ άλλα κοινωνικά δίκτυα, έτσι κι εδώ το κλειδί είναι το engagement.
Ακολουθήστε αυτούς που σας ακολουθούν και το κοινωνικό σας δίκτυο θα μεγαλώσει.
Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας και τους φίλους του κάνοντας likes και σχόλια και σε φωτογραφίες άλλων, κάτι τέτοιο θα αυξήσει τις ευκαιρίες προβολής σας στο Instagram. Φανταζόμαστε ότι σας ενδιαφέρει να μπορούν να σας βρίσκουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

7. Αναδείξτε την προσωπικότητά σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε μια θετική εικόνα της επιχείρησής σας είναι η δημοσίευση φωτογραφιών στα social media. Δημοσιεύστε λοιπόν φωτογραφίες εργαζομένων και σκηνές της καθημερινότητας των συνεργατών ή των πελατών σας (με τη άδειά τους, φυσικά).
Χρησιμοποιώντας αυτές τις 7 συμβουλές, το Instagram μπορεί εύκολα να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το engagement, καθώς και να μεγαλώσετε το κοινό σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.
Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στο http://etherlogic.gr/ethernews/social-media-marketing-tips-for-instagram/

0 comments :

Post a Comment